DRUŽINSKI VEČER OB SVETEM PISMU

Dragi prijatelji!
V vašo hišo je s Svetim Pismom vstopil Prijatelj vseh ljudi vseh časov. Sestre vam želimo, da bi ob Njem doživeli trenutke miru, povezanosti, ljubezni in milosti.
Božja Beseda ima moč, da nam seže globoko v srce in spreminja kvaliteto našega življenja. Odpira nam oči za lepo in nam daje pogum za odstranjeanje manj lepega. Če želimo, da Božja Beseda res deluje v nas, se moramo na branje Svetega Pisma tudi pripraviti.
Kako pripravimo prostor in telo?
Izberemo prostor, kjer bomo lahko udobno in zbrano sedeli. Pripravimo mizico za Sveto Pismo. Lahko tudi svečko. Odstranimo vse predmete, ki bi motili naš pogled (igrače, časopisi..). Izklopimo radio, računalnik, televizijo, mobilni telefon, ugasnemo štedilnik. Posebno vzdušje ustvarimo, če se tudi umijemo, počešemo in lepo oblečemo. Morda lahko beremo tudi v pižami, pred spanjem. Takrat se telo zelo dobro počuti.
Kako pripravimo srce?
Že vnaprej se dogovrimo, ob kateri uri in kateri odlomek bomo brali. Lahko določimo, kdo nas bo povabil. Zelo dobrodošlo je, da to stori oče. Ko pride čas, pokliče vse družinske člane, da skupaj pripravite prostor. Medtem se še posebej trudite za prijaznost, veselje, smehljaje in nežne dotike. Tako se vaša srca  povežajo v ljubezni. Potem sedite čimbolj tesno skupaj. Lahko se primete za roke, otroke vzamete vn naročje. Preden začnemo brati, si povemo, da se imamo radi. Lahko tudi zapojemo. Mi se imamo radi….
Kako pripravimo dušo?
Za trenutek utihnemmo. Pokrižamo se. Potem molimo kratko molitev. Lahko s svojimi besedami, lahko pa sledite predlogu na listu. Pomembno je, da si želite poslušati, kaj vam govori Bog.
Ko eden bere odlomek, vsi pozorno poslušamo.
Na koncu se Bogu zahvalimo in se lepo pokrižamo.

DRUŽINSKA MOLITEV OB SVETEM PISMU
Trenutek tihote.
V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Pesem: Veruj v Boga, veruj v Boga, dal ti bo prečudovite stvari, zato veruj v Boga.
Upaj v Boga… Ljubi Boga… Slavi Boga… Moli Boga…

Roke prekrižamo na prsi in rečemo:
Govori Gospod, poslušam te.
Stavek nekajkrat ponovimo. Lahko položimo roke tudi na sveto ČPismo ali ponovimo z zaprtimi očmi.

Bralec: »Zdaj pozorno poslušajmo, kar nam govori Bog.« Bere odlomek:
Z otroki se pogovarjamo o prebranem odlomkju. Kaj sem si zapomnil? Kaj mi hoče Bog s tem povedati? Česa ne razumem?

MOLITEV:
Jezus, hvala ti za tvojo Beesedo. Hvala, da si z nami. Radi te imamo.

Pesem: Jezus moj, ljubim te, bolj kot vse dugo ljubim te, vse, kar je v meni, naj prepeva ti: Jezus moj, Ljubim te! Jezus moj, hvalim te…  …molim te… … kličem te… … iščem te…

Eden drugega pokrižamo in izročimo v varstvo z besedami:
Dobri Bog, naj te blagoslovi in varuje: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.