Avtor: zurace Objavljeno: 30. 04. 2017

MOŠKI POHOD

Se ti zdi, da kot moški hočeš nekaj več, kot ti ponuja vsakdanje življenje? Ti je dovolj banalnih in plehkih pogovorov? Razmišljaš, kaj lahko kot  krščanski moški narediš za sebe, za družino in za družbo­­?

Poskusi to odkriti na pohodu za moške. Premagati  pot, švicanje, negotovost, strah. In sredi tega  razmišljanje o sebi in odnosih do tvojih bližnjih.

Pogoji:

  • Sposobnost hoditi približno dve uri na dan s postanki, z nahrbtnikom na rami, v katerem imaš hrano za večerjo in zajtrk ter pijačo po potrebi (voda je tudi zgoraj).
  • Sposobnost  sobivanja v skupini  mož (števila še ne vemo).
  • Pripravljenost, da prespiš v spalni vreči na armafleksu ali blazini v prostoru ali na prostem.
  • Pripravljenost, da poskrbiš za higieno kot v starih časih, voda in škaf. Brez tuša ali bane.
  • Starost 18 let ali več.
  • Pripravljenost dati kakšen prispevek za nastale stroške. Odvisen od št. udeležencev.
  • Pripravljenost deliti svoje življenjske izkušnje z drugimi, ali pa samo poslušati.
  • Si moški.

Za pohod se dobimo 19. maja ob 17:00 na parkirišču pokopališča v Framu. Peš se odpravimo na Planico, pot, ki ni preveč strma, prehodimo v zmernem tempu v 2 h. Prespimo v domu krajanov na Planici, ki je ob cerkvi sv. Križa. Naslednji dan se začnemo vračati ob 10:00 po isti poti v dolino. Prihod  v soboto, 20. maja okrog 12:00. S seboj imamo samo nahrbtnike s hrano in pijačo za večerjo, zajtrk in po potrebi malico za po poti. Spalke, armaflekse, samonapihljive blazine, pojštre … bomo prepeljali s avtomobilom v dom na Planici. V primeru res slabega vremena se odpravimo z avtomobili.

Za duhovno oskrbo bosta iz nahrbtnika poskrbela brat Jožko in brat Jaro.

Če bo kakšen pomislek, težava, strah, manjkajoča spalka, blazina …, lahko prosite Boga, da vam pomaga, je vedno na razpolago. Lahko pa pokličete  na št. 040 212 073 (Bruno Jereb) ali  040 503 667 (Samo Repolusk), kjer se bo skupaj poiskala rešitev po najboljših moških močeh. Nisva zmeraj  dosegljiva in na razpolago, pokličeva pa nazaj. Če bi se kdo vseeno rad udeležil skupnega bivanja na Planici, pa iz katerega koli razloga ne more peš, se nam lahko po dogovoru pridruži  na Planici.                                                                           

Prosim, da se zaradi lažje organizacije prijavite na  zgornji številki.

Vabljeni!