Preskoči na vsebino


OZNANILA ŽUPNIJE

6. NAVADNA NEDELJAOBČESTVENA POBOŽNOST

- ob torkih po sveti maši molimo rožni venec Božjega Usmiljenja;

- ob sredah z molitvijo litanij počastimo župnijskega zavetnika Sv. Jožefa Delavca;

- ob četrtkih po večerni sveti maši v tihi molitvi sklenemo roke pred izpostavljenim Najsvetejšim.

 


SKUPINE V ŽUPNIJI

- V torek, 18. 2., ima ob 16.30 srečanje molitvena skupina.

- V torek, 18. 2., ima ob 19.00 srečanje zakonska skupina 2.

- V sredo, 19. 2., ima ob 20.30 srečanje zakonska skupina 3.

Člani vabljeni!

 


SREČANJE ANIMATORJEV IN MOLIVCEV ZA DUHOVNE POKLICE

V soboto, 22. 2. je v župnijskem domu Maranata župnije Slivnica od 15.00 do 18.00 srečanje animatorjev in molivcev za duhovne poklice. Program vodi redovna sestra Štefka voditeljica Centra za nove duhovne poklice nadškofije Maribor.

 


VIGILIJA BESEDE

V soboto, 22. 2. bo ob 19.30 v župnijski cerkvi drugo srečanje SLAVJA BOŽJE BESEDE - VIGILJA BESEDE. Brali bomo Lukov evangelij: od Lk 9, 51 do Lk 19, 27. Vabljeni!

 


ŽENSKI ZAJTRK IN SREČANJE MOŽ

- Društvo Družina in Življenje prireja ženski zajtrk, ki bo 7. marca s pričetkom ob 7.30 v don Boskovem centru v Mariboru.

Gostja bo ddr. Verena Vidrih Perko. Več informacij in obvezno prijavo najdete na spletni strani društva Družina in Življenje. Žene vabljene!

- Vse može vabim na 3. vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov, ki bo letos 14. marca od 8.30 do 17.00 v prostorih Škofijske gimnazije A. M. Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru.

Naslov srečanja bo Moškega in žensko ju je ustvaril. Prijave na srečanje sprejemajo na moskaduhovnost.si. Možje vabljeni!

 


POSLOVILI SMO SE

V preteklem tednu smo se poslovili od:

+ MILANA VINDIŠA (roj. 1950) iz Podove

in

+ ROMANE DROFENIK (roj. 1935) iz Rač

Molimo za rajne!

 


IZBIRA ČLANOV ŽPGS ZA OBDOBJE 2020 – 2025

Mandat članov ŽPS-jev, članov Gospodarskega sveta in ključarjev se po petih letih izteka (2015 - 2020). Slovenski škofje so na seji 13. januarja 2020 za datum izbire novih članov ŽPS-jev potrdili 22. marec ali četrto postno nedeljo. Predstavitev novih članov ŽPS-jev župnijskemu občestvu bo na 7. velikonočno nedeljo, to je 24. maja. 

Župnije so prejele Priročnik za izbiro članov župnijskega pastoralnega sveta v tiskani obliki, po katerem bomo tudi mi izpeljali letošnjo izbiro članov. Gradiva vsebujejo dva pravilnika za izbiro članov ŽPS-jev (s kandidatno listo in brez kandidatne liste oz. z glasovnico). Naš nadškof škof podpira oba načina izbire.

Župnik pa skupaj z dosedanjim ŽPS-jem odloči, kateri način izbire članov ŽPS-ja je za njihovo župnijo primernejši. Na pretekli seji ŽPS smo se odločili, da bomo pri nas uporabili način s kandidatno listo.

 


 

 

ARHIV