OZNANILA ŽUPNIJE

SVETA TROJICA


 


TELOVO – SVETO REŠNJE TELO IN REŠNJA KRI

V ČETRTEK, 30. maja 2024, obhajamo ČETRTI največji krščanski SLOVESNI, STROGI in ZAPOVEDAN praznik SVETEGA REŠNJEGA JEZUSOVEGA TELESA IN KRVI. Sveta maša na ta veliki praznik bo v Framu in v Račah ob 19.00.

Po slovesni praznični sveti maši sledi na TELOVSKA PROCESIJA Z ŠTIRIMI EVANGELIJI.

<


ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA

V prihodnjem tednu zaključujemo veroučno leto 2023/2024. Zahvaljujem se veroučencem za potrpežljivost in vztrajnost, hvala staršem za vaše sodelovanje pri verski vzgoji in izpolnjevanju vaše krstne obljube, ter vsem katehetom za vaš trud in poučevanje.

Spričevala otroci dobijo tisto leto, ko bodo pristopili k sveti birmi, do takrat jih hranimo v župnišču.

Informacije glede vpisa in novega veroučnega leta 2024/2025 bodo objavljene konec avgusta na spletnih straneh obeh župnij.

 


SREČANJE IZREDNIH DELIVCEV OBHAJIL

V sredo, 29. 5., na predvečer praznika Sv. Rešnjega telesa in krvi, ste ob 17.30 izredni delivci obhajil obeh župnij vabljeni na srečanje izrednih delivcev obhajil v Mariborsko stolnico.

 


VABILO – PRIJAVE DMŽ

V mesecu septembru bomo začeli z delavnicami Molitve in življenja. Delavnice obsegajo 15 srečanj enkrat tedensko, vsakič po dve uri.

Vabimo, da se čimprej prijavite, saj bomo tako lažje organizirali delavnice! Do sedaj je pet prijavljenih.

 


PRVO SVETO OBHAJILO V ŽUPNIJI RAČE

To je nedoumljiva Skrivnost Božje ljubezni. In sicer, to, da se je Jezus popolnoma daroval za nas in da ostaja pod podobo kruha med nami.

To »Skrivnost« je to soboto doživelo 12 prvoobhajancev naše župnije. Tega se veselimo, otrokom ter staršem pa čestitamo.

 


SREČANJE STARŠEV BODOČIH PRVOOBHAJANCEV

Starši otrok, ki bodo v veroučnem letu 2024/2025 prejeli zakrament prvega obhajila v župnij Rače, vabljeni NA KRATKO srečanje glede obveznosti veroučencev in staršev, rednikov ali vzgojiteljev svojih otrok v naslednjem veroučnem letu. Srečanje bo v ponedeljek, 27. 5., po večerni sveti maši ob 19.30. Vabljeni!

 


ARHIV