Avtor: zurace Objavljeno: 1. 04. 2020

PROST DOSTOP DO REVIJ MAVRICA, #NAJST IN MAGNIFICAT

Pri založbi Družina so odprli prost dostop do revij Mavrica#najst in Magnificat, s katerimi želijo vsem omogočiti domačo pripravo na veliko noč, vsebine revij pa so uporabne tudi kot katehetsko gradivo na daljavo.

https://katoliska-cerkev.si/prost-dostop-do-revij-mavrica-najst-in-magnificat

Mavrica

Revija Mavricabo otroke in njihove starše razveselila s prostim dostopom do katehetskih strani v pripravi na veliko noč. Otroci bodo lahko z Jezusom šli skozi veliki teden: ga spremljali v Getsemaniju,  pri zadnji večerji, na križevem potu in pokukali skozi vrata odprtega groba na vstajenjsko jutro.
Povezava: http://www.druzina.si/flip/revije/mavrica/2019-20/8a/mobile/index.html#p=1

 

#najst

Revija #najst je na spletu v celoti dostopna vsem. Najstnikom v domači karanteni  je posvečena nova številka o zdravju: kako skrbeti za kondicijo, veselje srca in zdravo prehrano. Nekaj uporabnih receptov kuharja in župnika Marka Čižmana bo dobrodošlih za praktično pomoč doma v gospodinjstu.
Povezava: http://www.druzina.si/flip/revije/najst/2019-20/4m/mobile/index.html

 

Magnificat

Urednik slovenske izdaje Magnificata br. Miran Špelič vabi k rabi spletnega Magnificata v aprilu: »Ne moremo biti kristjani, če nismo v občestvu. In ker se ne moremo povezati v cerkveni ladji okrog oltarja, se lahko povežemo v veliko družino molivcev z Magnificatom. Nismo sami, veliko nas je! Naša molitev vztrajno trka na vrata Božjega Srca!«

Prost spletni dostop do revije Magnificat vse do bele nedelje najdete na povezavi: http://www.druzina.si/flip/revije/magnificat/2020/4m/mobile/index.html

 

SKOZI VIHAR

V želji, da mlade podpremo v razmerah, v katerih smo se znašli zaradi epidemije COVID-19, smo pri Katoliški mladini postavili novo spletno stran skozivihar.si.

Ko ostajamo doma, smo soočeni z novimi izzivi, ki nas lahko prevzamejo, potrejo ali nam dajo občutek osamljenosti. S stranjo hočemo spodbuditi mlade, da situacijo vzamejo kot priložnost za rast in poglobitev svojega življenja. Na stran smo postavili vsakodnevne spodbude, nasvete, kako si urediti dan in koristne povezave za kvalitetno preživljanje prostega časa. Vabimo tudi h »kofetkanju«. Pripravite si kavo, usedite se za računalnik, pokličite prijatelja in poklepetajta ob različnih temah. Sklop tem smo poimenovali »Blagoslovi«, da bi se sedaj, ko so nam nekatere stvari odvzete, zavedali, s čim vse nas Bog blagoslavlja. 

Stran se bo v prihodnjih dneh še nadgrajevala z različnimi vsebinami.

Matevž Mehle, direktor Katoliška mladina