ŠMARNICE
MAJ 2021

Slovenski katehetski urad je skupaj s Celjsko Mohorjevo družbo pripravil: – šmarnice za otroke z naslovom Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje avtorja Aca Jeranta in – šmarnice za odrasle z naslovom Camino, pot, ki se začne na koncu avtorja Marka Rijavca.

Šmarnice za otroke

Šmarnice za otroke Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje nam v obliki razgibanih dialogov med otroki in malim angelom Serafinčkom približajo svetniške like vseh starosti, stanov in obdobij. Otroke vabijo, da bi tudi sami v vsakdanjem življenju pogumno stopili na pot svetosti in vedno bolj postajali Jezusovi prijatelji: »Nihče ni tako dober, da ne bi mogel biti še boljši. Prav tako ni nihče tako velik prijatelj z Jezusom, da ne bi mogel biti še večji.«

letošnje šmarnice za otroke avtorja Aca Jeanta Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje bodo družine lahko spremljale s pomočjo aplikacije (zgodba in izziv za vsak dan) in v obliki podcasta na Radiu Ognjišče, kjer bo zgodbe prebiral Jure Sešek. Vsak dan pa bodo na youtube kanalu tudi objavljenI video posnetek šmarnic, ki so jih pripravili v župniji Hoče.

POVEZAVA DO POSNETKOV

Šmarnice za odrasle

Šmarnice za odrasle Camino, pot, ki se začne na koncu pa nas v svetem Jakobovem letu vabijo, da v mislih prehodimo camino, Jakobovo romarsko pot, ki nas vabi k soočanju z vprašanji o smislu življenja, našem delovanju in poslanstvu. Gre za pot za Gospodom, pot k sebi. Pot, ki krene vedno malo drugače, kot načrtujemo, a nas hkrati vabi, da bi zaupali in se spreminjali – da bi bili bližje Njemu: »Če hoče kdo iti za menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj« (Mt 16,24).

Prav tako bodo v zvočni obliki na voljo tudi šmarnice Marka Rijavca z naslovom Camino - pot, ki se začne na koncu. Avtorjevemu uvodu lahko prisluhnete na tej povezavi.

 

Vsem, ki se boste zbirali pri šmarnicah, želim blagoslovljen Marijin mesec maj in vas lepo pozdravljam!

 


Z veseljem prepevaj Litanije Mariji na čast. 

Imaš dve možnosti. Izberi, katera ti bolj ustreza. Natisni si besedilo litanij, da boš lažje sodeloval.

 

 zvočni posnetek - KARLOBAŠKE LITANIJE

​ KARLOBAŠKE Litanije Matere Božje

ali

​zvočni posnetek -  LAVRETANSKE LITANIJE

​LAVRETANSKE Litanije Matere Božje

 

Naj bo Marija, vse naše življenje, naša mogočna priprošnjica in naša ljubeča nebeška mati!

Sv. Marija - prosi za nas!