Avtor: zurace Objavljeno: 17. 07. 2021

OZNANILA ŽUPNIJE
16. NAVADNA NEDELJA

SVETE MAŠE nadaljujemo z verniki. V cerkvi v Framu in v cerkvi v Račah je dovoljeno do 100 oseb ali članov skupnega gospodinjstva, upoštevati je pa treba 1,5 m razdalje, nošnjo mask in razkuževanje.

 


KRIŠTOFOVA NEDELJA

V nedeljo, 25. julija 2021 – 17. navadna nedelja, je Krištofova nedelja. Letos bo blagoslov vozil na nedeljo po krištofovi nedelji, 1. 8. 2021, saj je na 17. navadno nedeljo župnijsko žegnanje v župniji Fram in zato blagoslova vozil takrat ni mogoče izvesti.

Prosili bomo Boga, da nam na priprošnjo svetega Krištofa podeli svoj blagoslov in nas varuje na vseh naših poteh našega življenja.

PO SVETIH MAŠAH BO NA ŽUPNIJSKEM DVORIŠČU BLAGOSLOV AVTOMOBILOV, zato pridite to 1. avgusta z svojim avtomobilom čim bližje dvorišču. Vabim vas, da se radi udeležite blagoslova.

Prav tako bomo pričeli z vsakoletno akcijo zbiranjem darov za MIVO - s katero omogočimo slovenskim misijonarjem nakup prepotrebnih vozil za njihovo delovanje. Akcijo bomo kot vsa prejšnja leta zaključili na misijonsko nedeljo v mesecu oktobru.

 


POSLOVILI SO SE

V preteklem tednu smo na pokopališču v Framu poslovili od:

+ MARJANE FLORJANČIČ (r. 1967) iz Morja pri Framu.

V preteklem tednu smo na pokopališču v Slivnici poslovili od:

+ FRANCA UNUKA (r. 1953) iz Podove.

Žalujočim izrekamo iskreno sožalje in molimo za mir in pokoj duš naših dragih rajnih!

 

 

 ŽUPNIJA RAČENOVA OKNA NA ŽUPNIJSKEM OBJEKTU V RAČAH

Na ŽPGS smo se odločili, da bi letos jeseni zamenjali vsa stara okna (stara okrog 40.let). Okvirni predračun je okrog 10.000 EUR. Vabimo vas, da po vaših zmožnostih pomagate pri tem projektu. Darujete lahko v župnišču, ali na račun:

SI56 1934 0500 8170 365, SKLIC 00 2021, NAMEN: OKNA

Hvala že vnaprej za vsa sredstva in vso pomoč!

ŽPGS in žpk.


SVETA MAŠA NA 17. NAVADNO NEDELJO

Prihodnjo, 17. navadno nedeljo bo zaradi župnijskega žegnanja župnije Fram v župniji Rače sveta maša samo ob 7.30.