Avtor: zurace Objavljeno: 23. 10. 2021

OZNANILA ŽUPNIJE
30. NAVADNA NEDELJA

- NABIRKA DANAŠNJE NEDELJE JE NAMENJENA INBO ODDANA ZA POTREBE NAJBOLJ REVNIH MISIJONOV PO SVETU. Vabljeni, prav tako, da tudi z molitvijo podprete misijonsko delo Cerkve.  

- V noči iz sobote, 30. 10. 2021, na nedeljo, 31. 10. 2021, PREMAKNEMO URINE KAZALCE za eno uro nazaj, iz poletnega na zimski - sončni čas. Ure svetih maš ostanejo nespremenjene.

- V tednu pred nami so JESENSKE VEROUČNE POČITNICE. Starši v teh prazničnih svetih dneh, med počitnicami, ne pozabite skupaj z otroki na molitev, sveto mašo in obisk pokopališča. Z veroukom nadaljujemo v tednu po počitnicah, po urniku.

- Cepljenje proti gripi bo v soboto, 6. 11. 2021, v ambulanti zdravstvenegadoma v Račah. Za cepljenje je nujna prijava. Prijavite se lahko preko telefona ŽK Rače, št. 030/643 - 233 od ponedeljka, 18. 10. 2021, dalje v časuod9. do 12. ure.

- Rožni venec molimo skozi ves mesec, 25 minut pred vsako večerno sveto mašo.

 


Popolni odpustek za duše v vicah v mesecu novembru

Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne.

- Prav tako ga je mogoče prejeti v vseh cerkvah in javnih kapelah 1. in 2. novembra ter na prejšnjo ali na naslednjo nedeljo,

- če smo bili pri spovedi in obhajilu

- ter molimo po namenu Svetega očeta. (po namenu svetega očeta izmolite Veroizpoved, Oče naš, Zdravo Marijo, Slavo. Vendar morate pred molitvijo izreči: "Po namenu Svetega očeta")

- Odpustek lahko namenimo rajnim, ki so še v stanju očiščevanja in jim lahko pomagajo tisti, ki so že pri Bogu in mi, ki še romamo po zemlji s svojimi molitvami, darovanimi mašami, dobrimi deli in odpustki, sami sebi namreč ne morejo več pomagati.

Priložnost za sveto spoved: skozi ves teden pol ure pred večerno sveto mašo, na praznik vseh svetih pol ure pred jutranjima mašama v obeh župnijah in  na praznik spomina vernih rajnih pred in po sveti maši v obeh župnijah.

 


VSI SVETI

- Na praznik vseh svetih bo v RAČAH sveta maša ob 9.00;

- v FRAMU bo sveta maša ob 10.30, po sveti maši bo diakon opravil blagoslov pokopališča;

- ob 14.30 bo sveta maša v župnijski cerkvi v Slivnici za + dobrotnike župnij Fram in Rače; po sveti maši sledi na pokopališču blagoslov grobov in molitev za naše rajne;

- ob 17.00 pa vabljeni v cerkvi Fram ali Rače k skupni molitvi vseh štirih delov rožnega venca, namenjenih dušam v vicah in za naše rajne.

Mesec november je posvečen spominu naših rajnih in molitvi za duše v vicah. Zato bomo, vsak dan, 25 minut pred večerno mašo, nadaljevali z molitvijo rožnega venca z namenom za duše v vicah in naše rajne.

Vabljeni k molitvi za rajne, da bodo nekega dne tudi drugi molili za mir in pokoj vaših duš.

 


JUBILJENI KONCERT

KUD Rače in Občina Rače-Fram vabita na JUBILEJNI KONCERT OB 20 LETNICI KOMORNEGA ZBORA ŠKRJANČEK.

Koncert bo v soboto, 30. oktobra, ob 19. uri v cerkvi Sv. Ane v Framu.

Pevke in pevci zbora vabimo na naš koncert, na katerem bomo prepevali pesmi in skladbe, ki so del naše kulturne dediščine ali izvirajo iz nje. Vabljeni.

 


RAČE - NOVA OKNA NA ŽUPNIJSKEM OBJEKTU

Vabljeni k darovanju za nova okna v pastoralnih in kletnih prostorih v Račah. Okvirni predračun je okrog 10.000 EUR. Darujete lahko v župnišču ali na račun:

SI56 1934 0500 8170 365,

SKLIC 00 2021

NAMEN: OKNA

Hvala že vnaprej za darove in vso pomoč!

Sodelavci ŽPGS Rače in žpk

 


POSLOVILI SO SE

V preteklem tednu smo na pokopališču v Slivnici poslovili od:

+ BORISA BELŠAKA (r. 1965 ) iz Brezule.

Iskreno sožalje!