Avtor: zurace Objavljeno: 20. 11. 2021

OZNANILA ŽUPNIJE
JEZUS KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA

- Mesec november je posvečen spominu naših rajnih in molitvi za duše v vicah. Vabljeni, skozi ves mesec, k molitvi rožnega venca, 25 minut pred večerno mašo.

 


SVETE MAŠE ZA RAJNE

Svete maše za leto 2022

boste lahko NAROČALI od

1. ADVENTNE NEDELJE dalje;

»Prosim če svete maše naročate čez teden po svetih mašah«

 


Nedelja Kristusa Kralja - TEDEN KARITAS

- Danes obhajamo nedeljo Kristusa Kralja Vesoljstva. S to nedeljo zaključujemo cerkveno leto – B in hkrati vstopamo v  TEDEN KARITAS, ki traja do prve adventne nedelje 28. 11. 2021. Ta  z geslom »SRCE, KI SPREJEMA«, nagovarja vse ljudi k dobroti, solidarnosti in sočutju.

Pri tedenskih svetih mašah bomo prisluhnili kratkemu razmišljanju ter molili in prosili po namenu Karitas.

- NABIRKA prihodnje, 1. adventne nedelje je v celoti namenjena KARITAS, razdeljena pa bo tako, da 1/3 nabirke prejmeta župnijski Karitas Rače in Fram; 2/3 nabirke pa prejme Nadškofijska Karitas Maribor.

  • Tradicionalno romanje prostovoljcev Karitas na Ponikvo, ki bi moralo potekati v Tednu Karitas, je odpovedano. V sredo, 24. 11. 2021, ob 13.30 bo na Ponikvi potekala le tradicionalna sveta maša za sodelavce in prostovoljce Karitas, ki jo bo vodil nadškof msgr. Alojzij Cvikl, predsednik Slovenske karitas. Mašo bosta neposredno prenašali TV Golica in RTS Maribor.

-Sreda, 24. 11. 2021: DOBRODELNI KONCERT KLIC DOBROTE

Ob 20.00 bo dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na 1. programu TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. Na letošnjem večernem koncertu bomo v dvorani na Golovcu lahko sprejeli največ 500 vnaprej prijavljenih oseb z izpolnjevanjem PCT pogoja. Prijave so možne na 069 645 184. V času koncerta ter ves mesec december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vstopnice za večerni koncert so brezplačne s prošnjo za donacijo za pomoč družinam.

Teden Karitas se zaključi z Nedeljo Karitas, 28. 11. 2021, ko po vseh župnijah potekajo različna praznovanja. Več o koncertu: www.karitas.si/akcije/klic-dobrote

 


Blagoslov adventnih venčkov

Prihodnjo nedeljo, 28. 11. 2021, je PRVA ADVENTNA NEDELJA, ko bomo pri vseh mašah imeli blagoslov adventnih venčkov.

Venčke prinesite v cerkev, da jih bom blagoslovil skupaj z župnijskim adventnim venčkom. Tako blagoslovljenje nato odnesete nazaj na svoje domove iz katerih naj veje Božji Duh, ki vabi družino k skupni molitvi.

 


Sv. Cecilija – zavetnica petja

Ob godu svete Cecilije (22.11), zavetnice cerkvene glasbe in petja, se ZAHVALJUJEM vsem pevcem in pevkam, zborovodkinjam, organistom, kitaristom v župnijah Fram in Rače, za vaše redno delo, vaje in sodelovanje pri svetih mašah ter ostalem delovanju župnij skozi vse cerkveno leto, ko župniji potrebujeta vašo pomoč.

Naj Vam sveta Cecilija pri Bogu izprosi obilo Božjega blagoslova in tistih milosti, ki jih potrebujete pri prepevanju Bogu v čast in hvalo.

 


RAČE - NOVA OKNA NA ŽUPNIJSKEM OBJEKTU

Vabljeni k darovanju za nova okna v pastoralnih in kletnih prostorih v Račah. Okvirni predračun je okrog 10.000 EUR. Darujete lahko v župnišču ali na račun:

SI56 1934 0500 8170 365,

SKLIC 00 2021

NAMEN: OKNA

Hvala že vnaprej za darove in vso pomoč!

Sodelavci ŽPGS Rače in žpk

 


KRSTILI SMO

Zakrament svetega krsta sta v Račah prejela:

MAI ŽNUDERL iz Rač

in

GAL GOLOB iz Brunšvika.

Staršem čestitamo!