Avtor: zurace Objavljeno: 22. 09. 2012

Molitev za župnijo

Nebeški Oče, zahvaljujemo se Ti za vse milosti, ki jih izkazuješ naši župniji: po delavcih, po dobrotnikih in vseh ljudeh dobre volje, ki pomagajo in se žrtvujejo.  

 

Srce Jezusovo, naša mlada župnija se izroča v Tvojo varstvo in Te prosi, pošlji nam Svetega Duha, ki naj nas navdihuje za dobro: za molitev in zdravo pobožnost, za zbrano udeležbo pri sveti maši ter za dejavno karitativno ljubezen do vseh naših bratov in sester. Utrdi nam zavest, da bi radi v vsakem času prihajali v naše svetišče in se Ti tu pred Teboj zahvaljevali, Te častili in molili.

 

Srce Jezusovo, naš mir in naša sprava. Po Tvojem milostnem Srcu naj med seboj dosežemo milost sprave. Pomagaj nam zgladiti vsa nesoglasja in spore, daj nam moč za odpuščanje in sprejemanje drug drugega v različnosti in drugačnosti, da bomo vredni in dostojni pričevalci Tvoje blagovesti.

 

Ponižno Te upamo prositi za vse naše družine. Sprejmi jih v svoje varstvo in jim pomagaj živeti v medsebojnem razumevanju, ljubezni in spoštovanju.

 

Prosimo te za vse pare, da bi spoznali milost zakramenta svetega zakona. Izročamo ti vse otroke in mlade, zlasti tiste, ki ne vidijo pravega smisla življenja.

 

Posebej ti izročamo vse naše bolnike in ostarele, ki s svojim križem pomagajo dopolnjevati Tvoje odrešenje. Prosimo Te tudi za samske in ovdovele, razvezane in osamljene, brezposelne in obupane.

 

Ptujsko gorska Mati Marija, naša župnija se izroča tudi Tvojemu brezmadežnemu Srcu in Te prosi: pod svojim plaščem nas varuj vseh nevarnosti in nesreč, bolezni in kuge. Milostno poglej še posebej na tiste, ki še niso izkusili Božje ljubezni.

 

Po Tvoji priprošnji in zaupnemu posredovanju Sv. Jožefa Delavca, Tvojega moža in Jezusovega rednika, pa naj po končanem zemeljskem romanju vsi srečno prispemo v usmiljeni objem našega skupnega Boga Očeta, kjer ga bomo skupaj v občestvu svetnikov slavili in častili na vekov veke. Amen. 

 

Sv. Jožef Delavec - prosi za nas!