Avtor: zurace Objavljeno: 30. 04. 2017

Vnesite vaš naslov

MISIJONSKI MESEC MAJ:

- ZAKRAMENT SVETEGA ZAKONA

- MOŠKI MESEC

 


19. / 20.5.2017: moški pohod;

20.5.2017: POGOVORNI VEČER ZA MOŠKE;

21.5.2017: SVETA MAŠA ZA ZAKONCE NAŠE ŽUPNIJE IN ZAKONSKE JUBILANTE

 


MOŠKI POHOD

Se ti zdi, da kot moški hočeš nekaj več, kot ti ponuja vsakdanje življenje? Ti je dovolj banalnih in plehkih pogovorov? Razmišljaš, kaj lahko kot  krščanski moški narediš za sebe, za družino in za družbo­­?

Poskusi to odkriti na pohodu za moške. Premagati  pot, negotovost, strah. In sredi tega  razmišljanje o sebi in odnosih do tvojih bližnjih.

Za pohod se dobimo 19. maja ob 17:00 na parkirišču pokopališča v Framu. Peš se odpravimo na Planico. Prespimo v domu krajanov na Planici, ki je ob cerkvi sv. Križa. Naslednji dan se začnemo vračati ob 10:00 po isti poti v dolino. Prihod v soboto, 20. maja okrog 12:00.

S seboj imamo samo nahrbtnike s hrano in pijačo za večerjo, zajtrk ter spalke. V primeru res slabega vremena se odpravimo z avtomobili. Za duhovno oskrbo bosta iz nahrbtnika poskrbela brat Jožko in brat Jaro.

Za prijavo pokličite na gsm. št. 040 212 073 (Bruno Jereb) ali  040 503 667 (Samo Repolusk). Če bi se kdo vseeno rad udeležil skupnega bivanja na Planici, pa iz katerega koli razloga ne more peš, se nam lahko po dogovoru pridruži  na Planici.

Prosim, da se zaradi lažje organizacije prijavite na  zgornji številki.

Vabljeni!

VEČ...

 


POGOVORNI VEČER ZA MOŠKE

Moški so danes postavljeni pred veliko izzivov, ki jih ponuja današnji čas. Moški nekoč in danes. Kako krščanstvo živeti in prenašati naprej v različnih  moških vlogah življenja: mož, oče, dedek, prijatelj, sosed, župljan….?

Predavanje in pogovor na to temo bosta izvedla in ustvarila naša misijonarja, brat Jaro in brat Jožko.

Vabljeni vsi moški, v soboto, 20. maja, po večerni sv. maši, ob 19,45, v prostorih cerkve sv. Jožefa Delavca, našega zavetnika - moškega, moža in očeta.

 


SVETA MAŠA ZA ZAKONCE NAŠE ŽUPNIJE IN ZAKONSKE JUBILANTE

V misijonskem letu, kot misijonski dogodek v mesecu maju, bomo letos darovali sveto mašo in obhajali SREČANJE ZAKONCEV NAŠE ŽUPNIJE. Ta slovesnost bo v nedeljo, 21. maja 2017 pri sveti maši ob 10,00 uri in je NAMENJENA PRAV VSEM POROČENIM V NAŠI ŽUPNIJI.

Dragi zakonci ta dan boste lahko Bogu izkazali hvaležnost in zahvalo za vajin zakon. Obnovila bosta zakonsko privolitev in prisluhnili razmišljanju o zakramentu svetega zakona, katerega živita. Slovesnost bodo vodili naši misijonarji.

Posebej se bomo pri tej sveti maši spomnili vseh tistih, ki letos obhajajo OKROGLO OBLETNICO (5., 10, 15 – let in naprej …) SKLENITVE ZAKONSKE ZVEZE SKLENJENE PRED BOGOM V NAŠI ŽUPNIJSKI CERKVI.

Jubilanti ste prejeli prijavnico po pošti. Na polici z verskim tiskom, pa vzemite prijavnico namenjeno za tiste, za katere še veste, da obhajajo okroglo obletnico. Le to naj izpolnijo in jo prinesejo nazaj v župnišče do nedelje, 14.5.2017.